Home » Borstvoeding » Gezond voor allebei

Gezond voor allebei

Borstvoeding bevat precies de voedingsstoffen die je baby nodig heeft. En dat is gezond! Volgens het Voedingscentrum beschermt het je baby tegen oorontsteking, luchtweginfecties, diarree, eczeem en allergieën.

Beschermt

En dat is nog niet alles. Waarschijnlijk beschermt borstvoeding ook tegen overgewicht op latere leeftijd en tegen diabetes. Verder is aangetoond dat borstvoeding een klein gunstig effect heeft op de verstandelijke ontwikkeling.

Hoe langer het kind borstvoeding krijgt, hoe duidelijker het effect op de ontwikkeling van het kind. Dit effect is in elk geval merkbaar tot het kind naar de basisschool gaat, aldus het Voedingscentrum.

Fabeltje

Van borstvoeding geven krijg je geen kleinere of slappere borsten. Wel kunnen je borsten veranderen door de zwangerschap. Maar dat is onafhankelijk van het geven van borstvoeding (bron: Voedingscentrum).

Profiteer mee

Borstvoeding geven doe je niet alleen voor je baby. Ook voor jou heeft het gezondheidsvoordelen.

Als je borstvoeding geeft, heb je onder andere minder bloedverlies na de bevalling. En gemiddeld val je ‘vanzelf’ een halve kilo per maand af als je borstvoeding geeft.

Extra vet opgeslagen

Speciaal voor de borstvoedingsperiode heeft je lichaam extra vet opgeslagen tijdens de zwangerschap. Dat vet ga je nu langzaam maar zeker gebruiken. Langzaam ja! En dat is ook nodig, want teveel lijnen gaat ten koste van de borstvoeding. In deze periode is je behoefte aan voedingsstoffen juist extra groot.